Het ad libitum dieet

Het Ad libitum dieet is een dieet gericht op het afvallen van vet en het constant houden/toenemen van spiermassa. Ad libitum is niet de meest effectieve manier van afvallen, dit is het tellen van calorieën ten opzichte van je dagelijkse behoefte. Wij kunnen begrijpen dat niet iedereen hier van houdt!

Lees verder

De basis van jouw nieuwe boodschappenlijst

Hieronder vind je een lijst van de 21 voedselvormen die een basis vormen voor een goed voedingspatroon. Deze voedselvormen zijn gekozen vanwege de toegevoegde waarde voor het lichaam en niet de populariteit van de goeroe die ze verklaard heeft tot superfood. Wanneer je in staat bent een boodschappenlijstje te creëren waar voornamelijk de onderstaande producten op staan zul je wel degelijk een stap maken richting een gezonder leven. Lees verder

De echte SUPERfoods!

In de hedendaagse overvloed aan informatie is het vaak moeilijk om te beslissen wanneer een informatiebron betrouwbaar of onbetrouwbaar is. Ook schieten er overal Guru’s uit de grond die het nog moeilijker maken aangezien deze vaak DE oplossing claimen te hebben. De laatste tijd krijgt de term superfood veel aandacht en claimt de ene Guru na de andere een nieuwe superfood gevonden te hebben.
Lees verder

Rust Roest

Iets wat je veel ziet in vrijwel elke sportschool is dat mensen gebruik maken van hun telefoon en voor flinke periodes een praatje maken tijdens hun training. Een belangrijk aspect van de training wordt hierdoor nadelig beïnvloed, de rustperiode.
Lees verder

Varkensvlees: veilig of niet veilig?

Bij veel mensen staat varkensvlees bekend om de mogelijkheid tot het overdragen van ziektes en parasieten. Iets wat de meeste mensen vergeten wanneer ze dit horen/lezen is dat dit voornamelijk gevaarlijk is in rauw of onbehandeld varkensvlees.
Ondanks het feit dat varkensvlees minder geassocieerd wordt met het overdragen van ziektes dan andere vleesbronnen, wordt er toch zeer kritisch gekeken naar varkensvlees vanwege de grote consumptie. In 2001 werd vastgesteld door Delgado et.
Lees verder

“Pak hem zwaarder dan, daar word je MEGA groot van!!”

Ik gebruik de bovenstaande zin als titel van dit verhaal, omdat het mij oprecht pijn doet om te horen hoe weinig sommige mensen weten over de training die ze zelf uitvoeren. Dat gezegd hebbende wil ik jullie iets bij brengen over de grootste fout die gemaakt wordt tijdens het trainen voor de spiergroei (hypertrofie).
Om een beetje een licht te schijnen op de factoren die daadwerkelijk invloed hebben op de spiergroei en het ‘groter worden’ zal ik aan de hand van het volgende uitleggen waarom wij het niet bepaald eens zijn met de bovenstaande veel gebruikte uitspraak.
Lees verder

Sarcoplasmatische hypertrofie maakt mij groot! of niet?

Er is veel discussies geweest over de term Sarcoplasmatische hypertrofie. Volgens een groot aantal trainers/sporters zijn er 2 vormen van spiergroei: Myofibrillaire hypertrofie waarbij je op lagere herhalingen traint en Sarcoplasmatische hypertrofie waarbij je op wat hogere herhalingen traint. Myofibrillaire hypertrofie houdt in dat de spiercel groeit en Sarcoplasmatische hypertrofie zou betekenen dat er een toename is van sarcoplasma (de vloeistof binnen de spiercel).
Lees verder

Luchtig vet!

Het nieuwe jaar komt er aan en de goede voornemens liggen klaar. Van een groot aantal mensen is een van de goede voornemens het verliezen van gewicht, met name vet. Ondanks het feit dat het verliezen van vet een populair doel is en dat trainers en mensen die zelf trainen ook vaak praten over het verliezen van vet, weten maar weinig mensen wat er gebeurt wanneer je vet verliest.
Lees verder

Aspartaam, vriend of vijand?

Afgelopen week dacht ik er aan om een mooi artikeltje te schrijven over aspartaam en de slechte naam die het ten onrechte gekregen heeft. Helaas was iemand mij voor en werd dit mooie artikel gepost: http://fitzonderfabels.nl/article/aspartaam/
Lees verder

Voedingsmythes

Brood/koolhydraten eten is slecht voor je !

Koolhydraten hebben de laatste tijd veel negatieve publiciteit gekregen in de media. Vooral brood wordt in een kwaad daglicht gezet aangezien het gluten bevat. In tegenstelling tot de verslagen die claimen dat gluten uit brood universeel ongezond zijn, verklaart de wetenschap dat de gluten meestal alleen klachten produceren bij personen die in de eerste instantie al darm problematiek hadden.Lees verder