Wie zijn wij

Wij bij Apex Online Coaching richtten ons op de mindset, lifestyle en het gevoel van het verkeren in de hoogst haalbare, duurzame conditie van jouw leven. Wij zijn er om alles eruit te halen wat er in zit.

 

Join the APEX!

Jeroen Schilder

Oprichting Apex Online Coaching

Mijn naam is Jeroen Schilder, 28 jaar oud, geboren en getogen in Volendam. Van kleins af aan ben ik bezig met verschillende soorten sport. Sinds ik me kan herinneren gaat er in mijn leven geen dag voorbij zonder sport. Tot mijn 10e heb ik elke sport denkbaar beoefend, tot ik kennis maakte met turnen, dat uiteindelijk mijn passie werd en op mijn 14e resulteerde in een gouden medaille op het Nederlands kampioenschap turnen.

 

Na de middelbare school ben ik gestart aan het CIOS in Haarlem. Daar heb ik na 4 jaar mijn diploma Sport- en bewegingscoördinator/Trainer/Coach niveau 4 behaald. In die 4 jaar heb ik tevens mijn Gymnastiek en Turntrainer level 1, loop- en conditietrainer en fitnessinstructeur/personaltrainer diploma behaald. Daarnaast heb ik nog de cursus kinesiotape en sportmassage binnen het CIOS gedaan. Tijdens mijn opleiding ben ik begonnen als personal trainer in Volendam en na het behalen van mijn diploma ben ik dit blijven doen.

In mijn laatste schooljaar heb ik een stage gevolgd bij Radmilo Soda (bekend van het tv-programma Obese), na de stage ben ik hier nog 2 jaar lang parttime als personal trainer blijven werken. Naast mijn werk als personal trainer ben ik nog altijd op zoek naar interessante cursussen om mijn kennis van het vak uit te breiden. Zo heb ik de cursus The Gladiator Workouts van TrainTheTrainers afgerond. Ook ben ik een gecertificeerd kettlebell- en bootcamp instructeur en heb ik de 3 modules van MyLogenics (Release, Activation en Rehab van Overload Worldwide) behaald.

Mijn visie van fitness

Het mooie van fitness is, dat je je klanten niet alleen een fitter lichaam bezorgt, maar dat je hun hele mindset ziet veranderen naar mate er resultaten worden behaald. Het is mooi om te zien hoe een cliënt binnenkomt en bij nul moet beginnen, om vervolgens aan de hand van mijn kennis en begeleiding steeds dichter bij zijn/haar doel weet te komen. Het kan om kleine dingen gaan, zoals het verbeteren van iemands conditie, of om een veel groter doel. Zo kwam mijn besef dat ik personal trainer wilde worden op stage van het eerste jaar van de middelbare school.

Ik volgde een stage bij een personal trainer/turncoach van onder andere Jeffrey Wammes (wereldkampioen turnen). Tijdens deze stage werd een cliënt met een dwarslaesie behandeld, hij was verlamd vanaf zijn navel. Het doel was om hem weer op de been te krijgen. Het leek een onmogelijke opgave, maar ik was erbij dat deze persoon zijn eerste stappen weer kon zetten, dit was voor mij een zeer emotioneel moment. Het liet mij zien dat alles mogelijk is als je maar voldoende wilskracht en motivatie hebt. Het aansturen en motiveren van cliënten en ze helpen om hun uiteindelijke doel te bereiken is waar ik het meeste voldoening uit haal. Als je iets écht wilt, lukt het!

Persoonlijke doelen en ontwikkeling

Dagelijks ben ik bezig met de uitbreiding van mijn kennis. Aan de hand van het lezen van wetenschappelijk onderbouwde artikelen aangaande fitness en sport blijf ik me steeds verder ontwikkelen in de fitnessbranche. Daarnaast probeer ik me zoveel mogelijk bij te scholen door middel van cursussen, seminars en webinars.

Deel van mijn persoonlijke ontwikkeling is het terugkeren naar het meedoen met bodybuild wedstrijden. Na het winnen van de SAP cup vorige jaar december weet ik dat ik het kan.  Daarnaast zoveel mogelijk coaches en klanten met het systeem kunnen helpen door heel Nederland om uiteindelijk te groeien naar 25 trainers voor 2021.

Momenteel spendeer ik graag tijd samen met mijn vriendin en zoon Sam. Dit geeft mij veel rust om vervolgens weer maximaal te kunnen presteren op de werkvloer.